Welkom in de wereld van TIS: vanaf nu wél controle over jouw workflow

TIS is een uniek Document Management Systeem. TIS verbindt je met je collega’s en je klanten. Sterker nog, TIS automatiseert je workflow. Zovéél, dat wij jou durven uitdagen om samen met ons 50 procent van je tijd te besparen. Tijd die je normaal kwijt bent aan versturen, opslaan en controleren van al je documenten. Met TIS beheer je je bestanden precies zoals je wilt en heb je wél controle over je workflow. Lees verder en zie hoe TIS voor jou werkt.

Documenten: centraal gearchiveerd met altijd de laatste revisie

TIS is het Document Management Systeem waarmee je alle documenten digitaal opslaat en beschikbaar stelt aan de gebruikers, binnen en buiten de werf. Vanuit CAD applicaties zoals AutoCAD, NuPas Cadmatic en Microstation archiveert de engineer de tekeningen met één muisklik in TIS. Andere documenten, zoals bijvoorbeeld Certificaten, Manuals, Berekeningen en Notulen, zijn gemakkelijk door de document controler te uploaden. Documenten die je per email ontvangt, archiveer je met de MS Outlook AddIn. Door de flexibele opzet van TIS kan je gemakkelijk je eigen soorten definiëren.

Distributie: geautomistiseerd en dus zonder fouten en lekker snel

Moet jij veel dezelfde informatie iedere keer weer invullen en checken voordat je je documenten kunt verzenden? Nu niet meer! Met TIS worden veel bestanden al automatisch voor je ingevuld! Én de distributie, dat gaat natuurlijk automatisch. Het resultaat mag er zijn: Geen fouten en meer tijd voor het echte werk! Dit hebben wij allemaal geautomatiseerd met TIS:

  • Plotten. De CAD tekeningen worden nog vaak geplot en met een transmittal verstuurd.
  • E-mail. De methode om snel en gemakkelijk documenten te versturen naar je relaties. Zolang de documenten niet te groot zijn is dit de meest gebruikte methode.
  • FTP. Een veel gebruikte methode om grotere bestanden te verzenden ‘via internet’. Alle bestanden, inclusief een ‘comment sheet’, worden gekopieerd naar de FTP server.
  • SharePoint. Jouw relatie krijgt alle documenten automatisch geplaatst in haar SharePoint voorzien van de kenmerkende gegevens. Jij bespaart dus niet alleen zelf veel tijd, maar ook je relaties worden er beter van.
  • Veristar. Alle te verzenden documenten worden klaargezet in een zip-bestand. De transmittal zoals Veristar deze wenst is al gevuld. Het enige dat jij moet doen is dit bestand uploaden in Veristar en de rest gaat vanzelf.
  • File dump. Schrijft alle documenten naar een tijdelijke map op uw eigen pc, zodat bij een oplevering alles zo klaar staat.

Opmerkingen: overzichtelijk

Opmerkingen die jij van de klant en klassebureau op documenten krijgt, dat worden er al snel honderden, soms zelfs duizenden. Met TIS is het overzicht gegarandeerd. De opmerkingen op documenten worden mooi overzichtelijk geadministreerd. Jij kunt kiezen welke opmerkingen van een project je wilt zien. Alleen de opmerkingen op tekening A of opmerkingen die van toepassing zijn op bijvoorbeeld een onderdeel van een schip; het is met 1 klik geregeld. Je kunt zien wat is beantwoord en wat nog open staat. Heel eenvoudig!

Het voordeel is groot. Iedereen die aan een project werkt houdt goed inzicht in de verwerking van opmerkingen en niemand wordt verrast door openstaande punten. Overzichtelijke KPI’s geven de projectleider een duidelijk totaalbeeld, terwijl selecties binnen de lijsten op verantwoordelijke en uitvoerende op detail-niveau uitkomst bieden.

Opleveringstrajecten: Afnames en restpunten overal toegankelijk en gestructureerd

Scheepsbouwers, jachtbouwers, vastgoed ontwikkelaars en zoveel andere bedrijven hebben te maken met opleveringstrajecten met een gigantische omvang van documenten en weer opmerkingen op die documenten. Gelukkig houd je met TIS volledig grip op deze klus en kan jij gestructureerd werken.

Een voorbeeld:
Laten we de scheepsbouw als voorbeeld nemen. Aan boord van een schip staan uiteenlopende onderdelen die moeten worden getest (HAT, FAT en SAT) door de klant, klassebureau en de werf zelf. Het gaat hier om alle componenten, secties, stuiken, conservering van compartimenten, tanks, systemen etc. In TIS staat een protocol-document dat beschrijft hoe de onderdelen getest moeten worden met daarbij de mogelijkheid om de opmerkingen van de keurende instanties direct in te vullen. Dit ingevulde document wordt gekeurd door de verschillende spelers. Staan alle seinen op groen, dan plant de werf de officiële afname (lees: controle) in TIS met behulp van de Wizard ‘uitnodiging maken’. Op een handige manier krijgen alle spelers de uitnodiging met de nodige documenten toegezonden. Als het onderdeel door alle partijen is goedgekeurd volgt automatisch een overzicht met alle onderdelen die zijn afgenomen (lees goedgekeurd), niet zijn afgenomen (lees afgekeurd) of waar nog vragen open staan (lees: restpunten).

TIS Altijd Verbonden Tablet

Oplevertrajecten zijn belangrijk, dat weten wij als geen ander! Tijdens oplevertrajecten heb je midden op zee vaak geen toegang tot internet. En lever je als projectontwikkelaar op het platteland een pand op, ook dan is het internet vaak ver te zoeken. Met de ‘TIS ALTIJD VERBONDEN TABLET heb je altijd toegang tot je data, zonder gebruik van het internet. Hiermee kun jij gewoon opleveren, je issues invoeren en daaraan gewoon zware bestanden zoals foto’s en video’s toevoegen. Eenmaal terug in het netwerk, synchroniseert TIS automatisch je data.

Dit gemak wil jij ook! Maak nu een afspraak!